Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
sól
Kucharek przyprawa do potraw
smalec 0,5 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Przed gotowaniem fasolkę myjemy dokładnie w zimnej wodzie, odkrawamy końce i, jeśli jest, usuwamy łyko. Jeszcze raz przepłukujemy w zimnej wodzie.W dużym garnku, z osoloną wodą, wkładamy fasolkę gotujemy aż będzie miękka, Odcedzamy fasolkę na durszlaku, na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dajemy na tłuszcz ugotowaną fasolkę, doprawiamy do smaku Kucharkiem, i posypujemy bułką tartą, ściągamy z ognia dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2013 13:06
nie przepadam za fasolką, ale może czas to zmienić
Łukasz15 31.01.2013 13:13
Super
Wafelek2601 13.08.2012 00:14
Super
Wacław 28.07.2012 09:11
bardzo smaczna
Marcin Vw1 26.07.2012 08:49
lubie taką fasolke w bulce tartej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak