Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zeberka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 70 dag
cebula 1 sztuka
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
olej 3 łyżki
sól
śmietana 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zeberka

Żeberka dzielę na porcję i smażę je na rozgrzanym tłuszczu. Wodę zagotowuję w garnku i dodaję do niej podsmażone żeberka. Dodaję przyprawy i duszę. Następnie podsmażam cebulkę i również dodaję do żeberek. Po około 45 minutach do sosu dodaję musztardę francuską, a później śmietanę. Sos doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak