Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 220 g
masa krówkowa 1 puszka
mleko 400 ml
galaretka wiśniowa 1 szt
śmietana 30% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kakao 1 łyżeczka
Ozdoby: wg uznania
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort na zimno

Kroki postępowania

1
Krem karpatka przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Mój krem wymagał tylko dodania 400 ml zimnego mleka i wymieszaniu w mikserze. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Ubijamy śmietanę i mieszamy z przestudzoną galaretką oraz żelatyną.
Krok 1 - Tort na zimno foto
2
W tortownicy lub na blaszce układamy kolejno: herbatniki krem karpatka herbatniki masa krówkowa z puszki (na okrągłą tortownicę pół puszki) kolejna warstwa herbatników krem ze śmietany z galaretką.
Krok 2 - Tort na zimno foto
3
Wkładamy do lodówki, gdy stężeje posypujemy kakao i ozdabiamy stokrotkami.
Krok 3 - Tort na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 10.08.2012 23:31
mniaaam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak