Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki z masłem orzechowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 400 ml
cukier 3/4 szklanki
aromat waniliowy 1-2 krople
masło orzechowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki z masłem orzechowym

Kremówkę wlewamy do wysokiego garnka z szerokim dnem. Wsypujemy cukier, wlewamy aromat i mieszając, podgrzewamy aż zacznie zmieniać kolor. Masa po około 15-20 minutach zacznie nam widocznie gęstnieć. Dodajemy masło orzechowego. Gdy w czasie mieszania łyżką zacznie odstawać od ścianek, przelewamy ją do małego naczynka posmarowanego masłem. Może to być mniejszy garnek lub, tak jak w moim przypadku, plastikowy pojemniczek. Odstawiamy masę w chłodne miejsce by się wystudziła, a następnie wkładamy do lodówki. Gdy stwardnieje kroimy ją nożem na małe kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.03.2013 11:37
No tak, to coś w sam raz dla mnie:)
Mysiunia 25.07.2012 19:45
wyglądają obłędnie! Krówki to jedne z moich ulubionych słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak