Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z masłem orzechowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło - stopić łyżka
jajko 2 sztuki
masło orzechowe 1.5 łyżki
cukier 3-4 łyżki
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki z masłem orzechowym

Foremki do magdalenek dokładnie smarujemy masłem/margaryną i posypujemy mąką.

Jajka miksujemy razem z cukrem na jasną masę. Dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Na samym końcu wlewamy roztopione masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do każdej foremki nakładamy po małej łyżeczce masy.

Pieczemy w temp. 180st kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 17.02.2013 22:27
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak