Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana zapiekana z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
woda 3 szklanki
olej 3 łyżki
grzyby suszone 5 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
wywar z grzybow 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smarowania formy
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana zapiekana z grzybami

Kaszę wsypać na wrzącą, osoloną wodę, dodać olej i ugotować do miękkości. Grzyby umyć i ugotować w małej ilości wody, osączyć i posiekać. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowaną kaszę wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wymieszać z grzybami i cebulą, zalać wywarem z grzybów zmieszanym ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, posypać serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 12.09.2011 21:00
lubię
magical66 12.09.2011 21:00
lubię
ziutula
ziutula 16.07.2011 10:59
lubię kaszę z grzybami
Margo1 21.04.2011 07:28
super danie
owca441 22.03.2011 18:41
bardzo lubię potrawy z kaszą
Marzena34 20.01.2011 20:52
jutro wyprobuje na obiad
ElizaT 19.11.2010 08:07
Na pewno smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak