Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka pod serową kołderką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 gram
cukier 70 gram
sól szczypta
masło 75 gram
jajko
jabłka kg
sok z cytryny łyżka
białko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
twaróg 250 gram
rodzynki garść
cukier 4 (do nadzienia)

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pod serową kołderką

1. Z podanych składników (mąka, cukier,sól, masło, jajko) zagniatamy ciasto, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24cm i podpiekamy w temp 180st 15 minut.


2. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiany sokiem z cytryny.

Białka ubijamy na sztywno.

Twaróg miksujemy z cukrem, żółtkami, jajkiem, rodzynkami. Dodajemy białko i delikatnie łączymy.

Na podpieczony spód wykładamy jabłka, a następnie równomiernie rozprowadzamy masę serową.

Pieczemy 45-50 minut w temp. 175st.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.08.2012 10:01
musi byc bardzo smaczny
Agnieszka91 25.07.2012 13:53
pomysłowo
EWI 25.07.2012 10:35
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak