Szarlotka pod serową kołderką

Szarlotka pod serową kołderką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    150 gram
  • cukier

    70 gram
  • sól

    szczypta
  • masło

    75 gram
  • jajko

  • jabłka

    kg
  • sok z cytryny

    łyżka
  • białka

    2 sztuki
  • żółtka

    2 sztuki
  • twaróg

    250 gram
  • rodzynki

    garść
  • cukier

    4 (do nadzienia)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników (mąka, cukier,sól, masło, jajko) zagniatamy ciasto, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24cm i podpiekamy w temp 180st 15 minut.


2. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiany sokiem z cytryny.

Białka ubijamy na sztywno.

Twaróg miksujemy z cukrem, żółtkami, jajkiem, rodzynkami. Dodajemy białko i delikatnie łączymy.

Na podpieczony spód wykładamy jabłka, a następnie równomiernie rozprowadzamy masę serową.

Pieczemy 45-50 minut w temp. 175st.

Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

25.08.2012 10:01
musi byc bardzo smaczny

Agnieszka91

25.07.2012 13:53
pomysłowo

EWI

25.07.2012 10:35
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat