Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany bób z dodatkiem koperku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
koperek
masło 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany bób z dodatkiem koperku

Kroki postępowania

1
Bób myjemy pod bieżącą zimną wodą i przebieramy - brzydkie ziarenka wyrzucamy. Do dużego garnka wrzucamy bób i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy tyle co bobu),
Krok 1 - Gotowany bób z dodatkiem koperku foto
2
Następnie dodajemy łyżeczkę cukru i zagotowujemy pod przykryciem, następnie dodajemy łyżkę soli oraz koperek, przykrywamy i gotujemy około 15 minut,
Krok 2 - Gotowany bób z dodatkiem koperku foto
3
Po upływie 15 minut sprawdzamy czy jest ugotowany, odcedzamy, przekładamy na miseczkę i przesmarowujemy ziarenka bobu łyżeczką masła.
Krok 3 - Gotowany bób z dodatkiem koperku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.11.2012 10:13
pyszne
Magula 01.09.2012 19:45
smakowitości
anja3107 25.07.2012 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak