Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżemik w kropki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
jagody 2 szklanki
jabłka 3 obrane

Przepis i sposób przygotowania na: Dżemik w kropki

Jabłka papierówki obrać i pokroić na mniejsze części, podlać 1 szklanką wody i szybko rozgotować, następnie dodać cukier i smażyć (na małym palniku) często mieszając do zgęstnienia na sam już koniec smażenia kiedy dżem będzie odpowiednio gęsty i po wyłączeniu palnika dosypać jagody i delikatnie wymieszać. Gotowy dżem przełożyć do małych słoiczków i zakręcić. Ja swój dżem z myślą o przechowywaniu na zimę i przez fakt surowych jagód dodatkowo zagotowałam w słoiczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.08.2012 17:23
apetyczne zdjęcie !
Karolina44 01.08.2012 15:30
Takiego jeszcze nie widziałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak