Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
woda 2 litry
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
grzyby suszone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy

Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku. Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym Prymat. Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.02.2014 14:11
smaczny barszczyk
IKrakowianka 27.08.2013 20:16
ciekawy pomysł
kotlet 20.08.2011 23:25
taki by się zjadło- mniam
ewelina63 08.06.2011 11:54
pycha
szajba2 30.03.2011 16:44
po naszemu to zupa grzybowa
Adamorek 12.03.2011 09:38
nie wiedziałem, ze jest barszcz grzybowy:)
Barbara55 21.01.2011 18:52
głodowa ta porcja na talerzu
kielcok1 17.01.2011 15:48
jedna z moich ulubionych zup
rakow2
rakow2 19.11.2010 17:50
lubię i robię
pauluna
pauluna 01.09.2010 19:32
smakowicie wyglada
darus 27.07.2010 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak