Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 2 szt.
mąka 1 szklanka
kiełbasa zwyczajna 30 dag
cebula 3 szt.
ser żółty 3 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać mąkę, jajka , sól, wyrobić ciasto. Rozwałkować ciasto grubości 1cm. Przyrządzić farsz : pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu , dodać zmieloną kiełbasę. Chwilę smażyć, przyprawić. Przestudzony farsz rozłożyć na cieście, zwinąć jak roladę, obtoczyć w tartej bułce zmieszanej z tartym serem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła . Wstawić do gorącego piekarnika- przyrumienić. Podawać z sosem pomidorowym i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 31.01.2012 18:27
nie widzia?am jeszcze takiego przepisu. Bardzo ciekawy!
Marcin Vw1 10.01.2011 19:27
No takiej rolady z ziemniakow to nie jadlem ciekawe jaka jest w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak