Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka drobiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
marchewka 2
zielony groszek 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka drobiowa

Bulion zagotować dodać pokrojoną pierś z kurczaka, marchewkę i doprawić do smaku gotując je do miękkości. następnie bulion przecedzić. Żelatynę rozpuścić i wymieszać z bulionem. W pojemniczkach układać kawałki kurczaka, marchewki i groszek całość zalać tężejącą galaretką. Po ostudzeniu wstawić od lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.11.2013 15:14
smaczna kolacja
agnieszka214 19.02.2012 07:36
troszkę mało groszku myśle że następnym razem dodam całą puszkę
agnieszka214 19.02.2012 07:35
fajna
Agnik 31.12.2011 09:46
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak