Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety panierowane

Kroki postępowania

1
mięso umyć, podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety obsypać kucharkiem oraz pieprzem.
Krok 1 - kotlety panierowane foto
2
Roztrzepać jajko, mięso panierować w mace, jajku i bułce tartej.
Krok 2 - kotlety panierowane foto
3
Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - kotlety panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 20.03.2013 08:15
bardzo lubię :-)
miki47 26.07.2012 15:17
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak