Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
woda 4 szklanki
tłuszcz 2 łyżki
jajko 1 szt
bułka 1 szt
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z kaszy gryczanej

Kaszę wsypać na wrzącą, osoloną wodę, dodać tłuszcz. Gotować około 20 min, do miękkości. Następnie kaszę wyłożyć na miskę i przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisną, dodać do kaszy. Jajko ubić widelcem i dodać do masy. Całość posolić i dokładnie wymieszać. Formować klopsiki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć klopsiki w brytfannie i wstawić na 10min do rozgrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 07.06.2011 12:27
ciekawy przepis
owca441 07.06.2011 12:27
ciekawy przepis
anemon 27.04.2011 07:13
Coś nie tylko dla wegetarian.
Margo1 21.04.2011 07:27
smaczne
magical66 15.04.2011 17:21
super przepis
krzyniu1984 05.03.2011 07:55
fajne :)
mirosława4 27.12.2010 21:08
fajny przepis
iwona332 18.09.2010 20:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak