Klopsiki z kaszy gryczanej

Klopsiki z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • woda

    4 szklanki
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • bułka

    1 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wsypać na wrzącą, osoloną wodę, dodać tłuszcz. Gotować około 20 min, do miękkości. Następnie kaszę wyłożyć na miskę i przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisną, dodać do kaszy. Jajko ubić widelcem i dodać do masy. Całość posolić i dokładnie wymieszać. Formować klopsiki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć klopsiki w brytfannie i wstawić na 10min do rozgrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owca441

07.06.2011 12:27
ciekawy przepis

owca441

07.06.2011 12:27
ciekawy przepis

anemon

27.04.2011 07:13
Coś nie tylko dla wegetarian.

Margo1

21.04.2011 07:27
smaczne

magical66

15.04.2011 17:21
super przepis

krzyniu1984

05.03.2011 07:55
fajne :)

mirosława4

27.12.2010 21:08
fajny przepis

iwona332

18.09.2010 20:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat