Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z orzechowym serem brie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 100 gram
sól do smaku
olej arachidowy 2 łyżka
oliwa 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżka
sezam 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka
ser brie 125 (z orzechami)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z orzechowym serem brie

Roszponkę włożyć do salaterki. Ser pokroić w kostkę (najlepiej jak jest schłodzony, wtedy lepiej się kroi), dodać do roszponki. Doprawić solą i pieprzem. W miseczce dokładnie wymieszać oliwę, olej arachidowy, ocet winny i cukier. Dodać do sałaty, delikatnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać sezam lub ziarnami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 30.08.2012 19:25
lubię takie sałatki
js28 24.07.2012 19:08
dziękuję :)
parysek10 24.07.2012 13:13
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak