Biszkopt z jabłkami i cynamonem

Biszkopt z jabłkami i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • cynamon

    do smaku
  • cukier waniliowy

    1 paczuszka
  • jabłka

    4-5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić na ósemki, obsypać cynamonem. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, po czym stopniowo dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do tortownicy. Na wierzchu ułożyć równomiernie kawałki jabłek. Piec około 45min w temp. 180 stopni, aż patyczek zanurzony w cieście po wyjęciu będzie suchy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

10.03.2012 16:06
super

marta1371

06.07.2011 23:22
Pyszny jest taki biszkopcik z jabłkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat