Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z maku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
mak 200 g
migdały bez skórki 30 g
Goździki całe Prymat 3 szt
cynamonu 1 łyzeczka
cukier, sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z maku

Mak dokładnie opłukac.Nastepnie zalac goraca woda i odstawic na dwie godz.Mak odcedzic na sicie, i zemlec 2-3 razy z migdałami.Zagotowac mleko z przyprawami Przyprawy wyjac Mleko doprawic szczypta soli i cukrem Włozyc zmielony mak i zagotowac Podawac z kluseczkami francuskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak