Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab nadziewany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
mięso mielone 50 dkg
pieczarki marynowane 1 słoik
papryka czerwona 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
czosnek 2 zabki
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab nadziewany

pieczarki odsączamy z zalewy i drobno kroimy w kostke to samo robimy z papryką i mieszamy z miesem mielonym oraz startym czosnkiem doprawiamy solą i pieprzem . Schab nacieramy z obu stron na środku tak aby farsz mieścił sie na całej drugości. Farszem napełniamy środek schabu i nacieramy pieprzem i przyprawa odstawiamy na 1 godz zawijamy w folię aluminiowa po tym czasie pieczemy w piekarniku ok 1,5 god z 20 min przed końcem pieczenia odkrywamy lekko mieso aby wierzch sie zarumienił

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 09.07.2013 15:03
pycha mięsko
artur7 03.09.2012 08:27
fajnie
aleksandra16 16.08.2012 09:05
musze sprobowac koniecznie
Monika78 24.07.2012 22:14
ciekawy zestaw składników -na pewno wypróbuję:)
1j1o1l1a1 24.07.2012 19:23
ciekawie...nigdy tylko nie wiem, jak zrobic miejsce na nadzienie :)
Katarzyna/kate1980 23.07.2012 23:28
śliczny
Katarzyna/kate1980 23.07.2012 23:28
śliczny
eliza135 23.07.2012 21:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak