Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleweczka miętowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,6 kg
cytryna 1 sztuka
woda 3 litry
spirytus 2 litry
mięta 30 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: naleweczka miętowa

Nalewkę tę robiłam po raz pierwszy ale jestem zadowolona z jej smaku.
gałązki- w sensie razem z listkami rzecz jasna;)
Nasza miętę płuczemy i osuszamy, kroimy na elementy kilkucentrymwtrowe . Takie elementy wrzucamy do dużego słoja. Dodajemy nasz spirytus i pozostawiamy na 3 dni. Musimy pamiętać aby czesto mieszać, trzęśc słojem. w dalsyzm etapie wode musim yzagotować wraz z wyciśniętem sokiem z cytryny a takze naszym cukrem. Gotujemy Wystudzamy i wlewamy do naszego naczynia z mieta i spirytusem. Przecedzamy i pzrelewamy za pomoc lejka do butelek. Taką nalewkę najlepiej 3-4 tygodnie pozostawić , a potem pić:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 20.08.2012 21:04
pyszna nalewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak