Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany łosoś z musem z mango

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
płatki chili do smaku
trawa cytrynowa do smaku
mango 1 szt
kolendra świeża do smaku
imbir świeży 0,5 cm
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
łosoś dzwonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany łosoś z musem z mango

Łososia dokładnie myjemy i kładziemy na folii aluminiowej. Posypujemy solą, płatkami chili i skrapiamy cytryną. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godz.
W tym czasie obieramy mango i kroimy na kawałki.
Dodajemy obrany imbir, płatki chili i szczyptę pieprzu cayenne. Wszystko razem miksujemy blenderem na mus.
Odstawiamy.
Na rozgrzaną patelnie grilową bądź grila wrzucamy łososia (bez folii) i grilujemy ok 5-8 min
Delikatnie przekładamy na talerz.
Obok nakładamy mus z mango i posypujemy go świeżo pokrojoną kolendrą
Przed zjedzeniem łososia kropimy cytryną.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak