Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w bułce pod serową kołderką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 10 szt
pieczarki 500 g
cebula biała 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
ser żółty 400 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w bułce pod serową kołderką

Cebulę kroimy w piórka i dusimy i lekko podduszamy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. W między czasie wydrążamy kajzerki tak by powstała w nich spora dziurka.
Pieczarki odkrywamy zwiększamy ogień odparowujemy powstały soczek. Odparowane pieczarki pieprzymy, i doprawiamy przyprawami.
Do każdej bułki wsypujemy na spód odrobinę sera, wkładamy pieczarki i zasypujemy ponownie serem. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na 5-10 minut tak by ser się ładnie rozpuścił. Podajemy gorące. Na drugi dzień można odgrzać w mikrofalówce ale i na zimno pysznie smakują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 07.06.2013 20:39
ale pyszności się tutaj prezentują
Anna571 03.01.2013 13:27
Szybkie a smaczne! :)
Kasnaj 23.07.2012 19:15
chciałoby się ugryźć :) smaczne to !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak