Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier żelujący 350 g
jabłka 1 obrane

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy gnaizda nasienne. Po czym kroimy na drobniutkie kawałeczki. Przygotowane owoce dokładnie mieszamy z cukrem żelującym.
Krok 1 - Dżem z jabłek foto
2
Całość zagotować od czasu do czasu mieszając, należy uważać aby się nie przypaliło. Od momentu zagotowania gotowałam jeszcze ok 5 minut, do czasu aż owoce się rozpadly.
Krok 2 - Dżem z jabłek foto
3
Zdjąć z ognia i mieszać tak długo az zniknie piana. Gorącym dżemem wypełniamy czyste, wyparzone słoiki i od razu zakrecamy. Słoiki odkładamy do wystygnięcia do góry dnem.
Krok 3 - Dżem z jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 13.11.2012 08:12
prosto i smacznie
SmacznaPyza 23.07.2012 18:00
jaki gatunek jabłek będzie najlepszy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak