Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta jajeczna z surimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surimi 1 op
jajko ugotowane na twardo 10 szt
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez tradycyjny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta jajeczna z surimi

Surimi rozmrażamy i siekamy bardzo drobno ( ja to robię w malakserze). Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupkę i również tratujemy malakserem. Szczypiorek kroimy dość drobno i wrzucamy do miski z jajkami i surimi, mieszamy, dodajemy majonez ( wedle uznania), mieszamy dokładnie , próbujemy czy dobre :D i ewentualnie dodajemy sól i pieprz.( ja tylko pieprz bo i surimi i majonez są słone). I taką pastę mamy do kanapek, trzymamy oczywiście w lodówce!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.01.2013 19:45
pycha, podoba mi się :) smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak