Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
papryka czerwona 1
pomidory z puszki 1 puszka
ziemniaki kilka średnich
Kucharek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
płynna przyprawa do zup do smaku
chili Prymat do smaku
smalec 1 łyżka
cukinia 1 średnia
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Łopatkę pokroić w kostkę i obsmażyć na smalcu na brązowo.
Przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać paprykę pokrojoną w paski i ziemniaki w kostkę - gotować do miękkości.
Dodać posiekane pomidory konserwowe razem z zalewą oraz cukinię pokrojoną w drobną kostkę razem ze skórką.
Doprawić do smaku i gotować do miękkości cukinii.
Ostatecznie doprawić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2016 10:57
Smaczna i pożywna zupa
Bernadeta 23.09.2013 08:05
przepyszna zupka
Ewelina47 07.08.2012 12:07
super musi smakować taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak