Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na cieście francuskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 gram
pierś kurczaka
cukinia 1/2
pieczarki 200 gram
papryka 2/3 sztuki
ketchup
przyprawy do smaku
mozzarella 250 gram
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cieście francuskim

Pierś z kurczaka umyć, pokroić na niezbyt małe kawałki, podsmażyć na patelni z przyprawą do mięs (u mnie gyros). Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i udusić. Przyprawić do smaku.

Cukinię i paprykę wyszorować, cukinię zetrzeć na cieniutkie plasterki a paprykę pokroić w słupki.

Mozzarellę odcedzić z zalewy i pokroić w plasterki.

Ciasto francuskie położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie zagiąć brzegi, tworząc coś w rodzaju ramki.Podziurkować widelcem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika (180st) na 10-15 minut, by się podpiekło.

Po tym czasie wyjąć ciasto, rozsmarować na nim 3 łyżki ketchupu, ułożyć warzywa, mięso, ser... Ponownie wstawić do piekarnika na 15-20 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 26.08.2012 14:10
same moje ulubione smaki!!!:)))
halina17 23.07.2012 11:41
dobra pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak