Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek konserwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 l.
sól 1 łyżka kopiasta

Przepis i sposób przygotowania na: groszek konserwowy

groszek wyłuskać ze strąków umyć i wkładać do umytych słoików.Do rondelka wlać wodę dodać sól mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się i zagotować,gorącą zalewę wlewać do 3/4 słoika,szczelnie zakręcać i pasteryzować od zagotowania się wody gotować 30min.wyjąć i wynieść po wystudzeniu do chłodnego pomieszczenia.taki groszek możemy używać np.do sałatki jarzynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.01.2014 19:46
zrobię w sezonie :-)
Grazyna0211 06.01.2014 15:36
fajny pomysł nigdy sama nie robiłam groszku zawsze kupuję gotowy w puszce
IKrakowianka 17.05.2013 23:40
super jest taki groszek
agnieszka214 28.07.2012 06:45
fajne
agnieszka214 28.07.2012 06:45
fajne
agnieszka214 28.07.2012 06:45
fajne
agnieszka214 28.07.2012 06:45
fajne
caralajna 22.07.2012 21:38
extra, nie wiedziałam że się zaprawia groszek
mirosława4 22.07.2012 21:11
@agunesu tak
Katarzyna/kate1980 22.07.2012 20:55
bardzo ciekawy przepis
agunesu 22.07.2012 20:36
swietna sprawa, przynajmniej naturalny. A smakuje jak ten z puszki?
EWI 22.07.2012 20:25
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak