Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące grzanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb graham 3 kromki
czosnek 1 ząbek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące grzanki

Chleb kroimy na cienkie kromki. Na patelni rozgrzawamy łyżeczkę oliwy. Na rozgrzanej oliwie smażymy chleb. Gdy będzie zrumieniony przekładamy na drugą stronę. Uważać należy żeby się nie przypaliły, więc w razie potrzeby można dodać oliwy. Najlepiej sprawdza się oliwa w sprayu, gdyż możemy łatwo dodać małąjej ilośc. Czosnke obieramy. Gdy grzanki zdejmiemy z patelni smarujemy - nacieramy je czosnkiem. Grzanki są chrupiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak