Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hekele

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3 szt
jajko 2 szt
cebula biała
oliwa 3 łyżki
ogórki kiszone 2 szt
musztarda
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Hekele

Płaty śledziowe należy pokroić bardzo drobno a następnie posiekać przy pomocy ostrego noża. Zdecydowanie należy wszystkie składniki kroić, a nie mielić lub ucierać w robotach kuchennych gdyż pasta powinna mieć odpowiednią konsystencję.Cebulę i ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. W miedzy czasie gotujemy jajka na twardo w osolonej wodzie. Jajeczka również kroimy drobno, wszystko razem mieszamy z dodatkiem musztardy. Doprawiamy pieprzem. Zjadamy ze świeżym pieczywkiem. Jeśli popijamy, to napój powinien być silnie zmrożony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 10.08.2012 13:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak