Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree marchewkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
cukier 1/2 łyżeczki
imbir
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree marchewkowe

Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tyle żeby przykryła marchewki. Gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i szczyptą soli, do momentu kiedy będą miękkie (ok 20 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i miksujemy. W rondelku rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy zmiksowaną marchew, łyżkę mleka. Doprawiamy pieprzem, solą i imbirem. Mieszamy, chwilkę podsmażamy i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak