Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z białych szparagów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kury 1 l
szparagi białe 250 g
cebula 100 g
por 100 g
rukola 1 garść
oliwa 100 ml
płatki migdałowe 60 g
masło 40 g
olej 60 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ciasto francuskie 200 g
kminek 1 szczypta
śmietana 30% 100 ml
jajko 1 sztuki
borowiki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z białych szparagów

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy, odcinamy główki na wysokości 4 cm, odkładamy. Resztę siekamy na 1 cm kawałki. Pozostałe warzywa tniemy w kostkę i smażymy razem z pociętymi szparagami na oleju z masłem ok 5 minut. Zalewamy rosołem, doprawiamy i gotujemy 20 minut.. Dodajemy śmietanę i miksujemy blenderem na gładki krem.
Krok 1 - Zupa krem z białych szparagów foto
2
Grzyby tniemy w kostkę i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Zupa krem z białych szparagów foto
3
Rukolę miskujemy z podprażonymi na patelni migdałami oraz oliwą i przyprawami na gładkie pesto. Końcówki szparagów rumienimy na patelni.
Krok 3 - Zupa krem z białych szparagów foto
4
Płat ciasta francuskiego rozwijamy, posypujemy solą, pieprzem oraz kminkiem , tniemy na 1 cm paski i zwijamy w ruloniki. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach.
Krok 4 - Zupa krem z białych szparagów foto
5
Na talerzu kładziemy smażone grzyby, zalewamy kremem, skrapiamy pesto i na wierzchu układamy zrumienione główki szparagów, podajemy z paluchami.
Krok 5 - Zupa krem z białych szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 22.07.2012 12:00
wygląda wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak