Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trzy bit

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
budyń waniliowy 2
masło 200 g
kajmak 1 puszka
śmietana kremówka 400 ml
śnieżka 1
kakao
cukier puder
herbatniki 27 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Trzy bit

Kroki postępowania

1
Gotujemy budyń - w 1/2l mleka dwa budynie z dodatkiem cukru wg wskazówek na opakowaniu. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Pamiętajmy aby wcześniej wyciągnąć kostkę masła aby składniki kremu miały taką samą temperaturę.
Krok 1 - Trzy bit foto
2
Robimy krem. Masło ubijamy na puszystą pianę i powoli dodajemy budyń przez cały czas ubijając. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia, trzy razy trzy. Na ciastkach równą warstwą rozprowadzamy krem. Następnie na ciastka nakładamy kajmak, przyklejamy kolejne ciasteczko i tak przygotowane „markizy” układamy na kremie.
Krok 2 - Trzy bit foto
3
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na markizy, kakao wysypujemy na górę i wstawiamy do lodówki. POlecam
Krok 3 - Trzy bit foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.01.2014 09:26
uwielbiam 3bit;)
fotoviderek 06.10.2013 09:16
Pyszne ciacho :)
dianix 19.11.2012 20:02
tto jedno z moich ulubionych ciast
Magula 09.11.2012 08:31
To ja się wpraszam na takie ciacho mniam
ALAGOR 29.10.2012 16:58
świetne ;)
dagmara020 21.08.2012 13:08
pycha :)
paulisia_elk 22.07.2012 10:17
3 bit pycha
WiktoriaGotuje 22.07.2012 10:16
Pychota :)
Justyna23
Justyna23 22.07.2012 10:02
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak