Przepis i sposób przygotowania na: POZIOMKOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI
2. Galaretkę przygotować: ok. pół litra wody zagotować. Zalać nią galaretkę w proszku. Odłożyć do lekkiego stężenia.
3. Żelatynę przygotować jak podano na opakowaniu.
4. Do dużego naczynia włożyć ser i cukier i cukier wanilinowy. Wszystko razem dokładnie utrzeć. Śmietanę ubić w osobnym naczyniu. Następnie połączyć: tężejącą galaretkę, żelatynę, ser i śmeitanę razem ze sobą i ucierać do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wsypać poziomki i ucierać łyżką. Całość przełożyć do tortownicy z DELICJAMI. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
5. Przygotować galaretkę truskawkową. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy już lekko stężeje, przelać na sernik, pomału, wlewając przez łyżkę by nie zrobić dziurek w masie. Włożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny do stężenia galaretki na wierzchu.
Smacznego :D