Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POZIOMKOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
masa sernikowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
ser śmietankowy 400 gramów
śmietana kremówka 300 gramów
cukier wanilinowy 1 opakowanie
galaretka niebieska 1 opakowanie
poziomki 50 dag
cukier 4 łyżki
Na wierzch:
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
delicje kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: POZIOMKOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI

1. Na spód tortownicy wyłożyć na całej długości ciastka DELICJE. Odłożyć.
2. Galaretkę przygotować: ok. pół litra wody zagotować. Zalać nią galaretkę w proszku. Odłożyć do lekkiego stężenia.
3. Żelatynę przygotować jak podano na opakowaniu.
4. Do dużego naczynia włożyć ser i cukier i cukier wanilinowy. Wszystko razem dokładnie utrzeć. Śmietanę ubić w osobnym naczyniu. Następnie połączyć: tężejącą galaretkę, żelatynę, ser i śmeitanę razem ze sobą i ucierać do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wsypać poziomki i ucierać łyżką. Całość przełożyć do tortownicy z DELICJAMI. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
5. Przygotować galaretkę truskawkową. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy już lekko stężeje, przelać na sernik, pomału, wlewając przez łyżkę by nie zrobić dziurek w masie. Włożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny do stężenia galaretki na wierzchu.

Smacznego :D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.02.2015 16:01
super,palce lizać
aginaa 21.11.2013 07:57
poprosze kawalek
PaniMISIOWA 28.05.2013 19:16
fajny pomysł z tymi delicjami
andrzej10 13.09.2012 09:52
wydląda smacznie
plocia 19.08.2012 21:54
Niam, wygląda bajecznie
WiktoriaGotuje 22.07.2012 10:19
Wyglądanapetycznie. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak