Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z chrupiaca skórką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 3 kg
alkochol; 1\\2 szkl
cukier trzcinowy 1\\2 szkl
sól
masło 1\\2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z chrupiaca skórką

Indyka umyc i osuszyc.Natrzec sola, alkocholem a nastepnie cukrem .Przykryc i odstawic na jednoa noc w chłodne miejsce.Rozgrzac piekarnik włozyc indyka do brytwanki obłozyc masłem , wsawic do piekarnika.Po 20 minutach indyka przykryc folia aluminiowa .Piec około 3 godz. Gdy bedzie juz prawie gotowy odkryc zwiekszyc płomien i zrumienic skórke,polewajac sosem zebranym w brytfannie i skrapiajac woda z reszta alkoccholu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 12.07.2011 09:12
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak