Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka pani rejestowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dkg
rosół z kostki 2 szklanki
ziarenka pieprzu 2-3 sztuki
sok z 1/2 cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
posiekana zielenina 1 garść
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka pani rejestowej

Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Zalać esencjonalnym rosołem z kostki, dodać listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować na małym ogniu, uważając, aby ryba się nie rozpadła. Rybę delikatnie wyjąć i ułożyć na półmisku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać na maleńkim ogniu. Gdy żelatyna stanie się płynna, ostudzić, i nim zakrzepnie wymieszać z majonezem. Przybrać nim rybę i ozdobić zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.10.2011 10:37
smaczne
Motorek 08.07.2011 18:08
pycha
RenataZ-et 01.12.2010 20:21
Lubię ryby, więc przepis bardzo mnie zaciekawił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak