Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z szynkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynkówka 4 duże plastry
boczek 8 plasterków
cebula 4 cząstki
oliwa
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z szynkówki

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy w zimnej wodzie, rozklepujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, na każdym plastrze mięsa kładziemy dwa plasterki boczku i cząstkę cebuli,
Krok 1 - Rolady z szynkówki foto
2
Każdy plaster mięsa zawijamy w rulonik kształtując rolady. (zawijamy nićmi). o
Krok 2 - Rolady z szynkówki foto
3
W garnku rozgrzewamy oliwę i obsmażamy ułożone rolady przez około 15 minut z wszystkich stron, zalewamy około 2-3 szklankami wody i dusimy z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Dusimy do miękkości około godzinę.
Krok 3 - Rolady z szynkówki foto
4
Podajemy wg uznania z ziemniakami i kapustą bądź surówkami. Smacznego
Krok 4 - Rolady z szynkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.10.2013 09:29
bardzo smaczne
bietka 11.04.2013 11:07
muszą być pyszne :)
edi 21.09.2012 21:16
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak