Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
szpinak świeży 10 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ser 10 dag
pomidor 1 szt
sól
pieprz
olej
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana ze szpinakiem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wybieramy z niej środek. Szpinak zaparzamy na 5 minut gorącą wodą po czym odsączamy studzimy i kroimy. Mięso mielone łączymy ze szpinakiem, jajkiem, posiekaną pietruszką, posiekanym czosnkiem solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wkładany w cukinię, kładziemy pokrojonego w cząstki pomidora i układamy na rozgrzanej, polanej olejem blaszce. Pieczemy aż cukinia zmięknie. Kładziemy na wierzch ser i pieczemy ok 5 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.06.2013 09:06
apetycznie wygląda
fotoviderek 31.05.2013 07:18
Chętnie bym spróbował :)
Wafelek2601 15.03.2013 10:52
uwielbiam cukinię
adam1f 28.01.2013 00:43
dobra
Rafał10 18.11.2012 10:17
robię podobne ale ze szpinakiem jeszcze nie robiłam, także na pewno przy okazji wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak