Sposób przygotowania
Pokroić mięso i cebulę w kostkę ( jak na gulasz ) .Wrzucić do garnka . Dodać ziele angielskie, i liść laurowy , szczyptę soli , pieprzu i mielonej papryki .Zalać wodą i dusić przy uchylonej pokrywce przez godzinę ( woda powinna odparowywać ) .Dodać mączkę grzybową .Dusić jeszcze przez 30 minut . Doprawić do smaku maggi , pieprzem mielonym i papryką . Zagęścić sos zmielonym suchym razowcem .Zagotować .
Mączkę grzybową robię mieląc w młynku do kawy ( elektrycznym ) pokruszone kawałki suszonych grzybów .A piętki z razowca i kromki zbyt suchego razowca mielę w maszynce do mięsa i używam do zagęszczania sosów mięsnych ( trzeba tylko by się w sosie rozkleił ) .
Mączkę grzybową robię mieląc w młynku do kawy ( elektrycznym ) pokruszone kawałki suszonych grzybów .A piętki z razowca i kromki zbyt suchego razowca mielę w maszynce do mięsa i używam do zagęszczania sosów mięsnych ( trzeba tylko by się w sosie rozkleił ) .
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
Agnik