Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z wiśni

4.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Konfitura z wiśni - przepis ten gwarantuje intensywny smak i aromat Twoich przetworów. Konfitura ta doskonale komponuje się z wieloma produktami, dodając wyjątkowego charakteru każdej potrawie.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 3/4 kg
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z wiśni

Konfitura z wiśni doskonale sprawdza się jako dodatek do różnych dań. Może być wykorzystana jako polewa do pieczywa, tostów czy placków, deserów, takich jak lody czy naleśniki, a nawet jako składnik wykwintnych sosów do mięs. 

Kroki postępowania

1
Wszystkie wiśnie drylujemy.
2
Wodę zagotowujemy z cukrem.
3

Dodajemy wiśnie i ponownie zagotowujemy, odstawiamy na dobę. Następnego dnia, znów zagotowujemy i znów odstawiamy na dobę, kolejnego dnia powtarzamy czynność, a jeszcze następnego zagotowujemy i gotujemy 5 minut.

4
Gotową konfiturę przekładamy do słoiczków, zakręcamy, stawiamy do góry dnem do ostygnięcia. Idealna do lodów, gofrów itp.

Jeśli jesteś poszukiwaczem słodkich, owocowych smaków, konfitura z wiśni jest idealnym wyborem. Jej intensywny smak, soczystość i wyjątkowa konsystencja sprawią Ci prawdziwą przyjemność. Spróbuj tej wyjątkowej konfitury i rozkoszuj się niepowtarzalnym smakiem wiśni w każdym kęsie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 25.07.2012 16:41
fajne
melonik 25.07.2012 16:41
fajne
Kekerboom 21.07.2012 15:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak