Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zawijane w szynce z sosem holenderskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 400 g
szynka parmeńska 1 opakowanie
cukier 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
ocet winny 1/2 łyżeczka
żółtko jajek 2 sztuka
masło 1/2 kostki
białe wino 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zawijane w szynce z sosem holenderskim

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie z cukrem i octem winnym. Dzielimy na pęczki, każdy owijamy plastrem szynki i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 10 minut w 220 stopniach. Żółtka ubijamy na parze z klarowanym, ostudzonym masłem, białym winem, solą i sokiem z cytryny. Szparagi układamy na talerzu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 21.07.2012 07:14
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak