Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów z grzybami i pesto z rukoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
szparagi białe 250 g
cebula 100 g
por 100 g
rukola 1 garść
oliwa 100 ml
płatki migdałowe 60 g
borowiki 200 g
masło 40 g
olej 60 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów z grzybami i pesto z rukoli

Szparagi obieramy, odcinamy twarde końcówki. Tniemy w 1 cm plasterki. marchew, cebulę i por obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa smażymy na maśle ok 5 minut. Zalewamy rosołem i doprawiamy, gotujemy 20 minut. Dodajemy śmietanę i miksujemy na gładko. Grzyby tniemy w kostkę i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Rukolę miskujemy z oliwa i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałow.
W talerzu układamy grzyby, zalewamy kremem i skrapiamy pesto z rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.05.2017 13:10
świetny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak