Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort mokka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

blaty bezowe gotowe 3 szt
KREM;CUKIER 12 dag
mąka 2 dag
mleko 1\\8 l
bardzo mocny napar z kawy 1\\8 l
koniak 1 łyzka
cukier puder 1 łyz
Do dekoracji: 1\2 szkl
śmietana kremówka 1\2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: tort mokka

przygotowac krem kawowy.Utrzec żółtka z cukrem,wymieszac z maka .Naczynie ustawic na parze i ubijac dalej krem,dodajac po trochu gorace mleko ,a nastepnie gdy krem zghestnieje goracy napar z kawy i tyzke koniaku.Zdjac z pary i ubijac do zupełnego wystudzenia .Posmarowac blaty bezowe i wsawic tort do lodówki.Przed podaniem przybrac bita smietana z cukrem.Totr nalezy przechowywac w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak