Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura morelowo-brzoskiwniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 300 g
brzoskwinie 300 g
cukier żelaujący jeden do jedn 500 g
cytryna 1 sztuka
laska cynamonu 1 sztuka
likier pomarańczowy 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura morelowo-brzoskiwniowa

Kroki postępowania

1
Morele i brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki, kroimy na mniejsze części. Mieszamy z cukrem oraz skórką i sokiem z 1 cytryny. Odstawiamy na 3h.
Krok 1 - Konfitura morelowo-brzoskiwniowa foto
2
Po tym czasie, dodajemy laskę cynamonu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 4 minuty.
Krok 2 - Konfitura morelowo-brzoskiwniowa foto
3
Wyjmujemy cynamon. Dodajemy likier i mieszamy.
Krok 3 - Konfitura morelowo-brzoskiwniowa foto
4
.Gorące przekładamy do wyparzonych słoików.
Krok 4 - Konfitura morelowo-brzoskiwniowa foto
5
Stawiamy do góry dnem na 10 minut.
Krok 5 - Konfitura morelowo-brzoskiwniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 20.07.2012 19:14
Fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak