Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kalarepkowo serowy z grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młoda marchewka 1
małej cebuli 1/2
natki pietruszki 1/2 łyżka
natki selera 1 łyżeczka
natki selera
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
startej rolady ustrzyckiej 1 łyżka
startego sera Gouda 3
masła 1 łyżka
masła 1 łyżka
zioła włoskie do smaku
chleb tostowy 2 kromki
kalarepa 1 średnia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalarepkowo serowy z grzankami

Kalarepę i marchewkę obrać, umyć i pokroić.
Kalarepę w kostkę a marchewkę w plasterki.
Do garnka włożyć łyżkę masła i roztopić.
Wrzucić kalarepę i marchew i chwilę smażyć.
Dodać obraną i umytą połówkę cebuli oraz natkę pietruszki i selera.
Wszystko podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Następnie dodać przyprawy do smaku i ser.
Wymieszać zupę aż ser się roztopi.
Przykryć zupę pokrywką i na chwile odstawić.
Na patelni rozgrzać masło.
Kromki chleba tostowego pokroić na małe trójkąty, oprószyć je przyprawą zioła włoskie i podsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu, po czym wyłożyć je na talerzyk.
Zupę zmiksować blenderem na krem, nalać do miseczek i podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.07.2012 08:10
Ewa masz ciekawe i proste przepisy
EWI 20.07.2012 17:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak