Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety ,, zielone perełki „ z parowara :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dag mięsa mielonego z drobiu,4 płaskie łyżki kaszy manny błyskawicznej
½ puszki groszku konserwowego,4 łyżki pokrojonego koperku
sól, pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety ,, zielone perełki „ z parowara :

Odsączyć groszek z zalewy .Mięso wymieszać z kaszą manną , koprem .Osolić i popieprzyć . Dodać groszek i delikatnie zmieszać go z masa mięsną .Uformować 4 pulpeciki . Ułożyć w parowarze i gotować 30 minut .

Podawać z sosem koperkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.02.2011 00:36
Wyglądają apetycznie, muszę wypróbować przepis :)
ben-ka 10.01.2011 08:59
Zdrowe bo nie smażone ale ja parowara nie mam:(
madi356 10.09.2010 20:09
super dla dzieciaczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak