Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle po wiedensku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielece z kostka 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
jajko 1
masło 5 dag
cytryna 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle po wiedensku

sznycle lekko rozbic naciac na brzegach opruszyc sola i pieprzem.Panierowac w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce.Rozgrzac masło na patelni.Usmazyc sznycle z obydwu stron na niezbyt duzym ogniu na złoty kolor Podawac z plasterkami cytryny z ziemniakami oraz puree

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak