Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z malin

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże ok. 1 kg
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z malin

Kroki postępowania

1
Maliny dokładnie oczyścić i przejrzeć, czy nie mają robaków.
Krok 1 - Przecier z malin foto
2
Maliny przełożyć do garnka, zasypać cukrem, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Przecier z malin foto
3
Maliny z cukrem zagotować, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Przecier z malin foto
4
Ugotowane maliny odsączyć (sok wykorzystać inaczej). Pulpę malinową przetrzeć przez gęste sito. Gdyby przecier wyszedł zbyt gęsty, dolać do niego trochę odsączonego soku i wymieszać.
Krok 4 - Przecier z malin foto
5
Gotowym przecierem polewać desery, np. lody.
Krok 5 - Przecier z malin foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.02.2014 07:20
Przydatne zimą :)
Sroczka 14.10.2012 22:34
Doskonały sos do deserów.
motylwe 20.07.2012 19:28
uwielbiam maliny w każdej postaci,pyszne
motylwe 20.07.2012 19:28
uwielbiam maliny w każdej postaci,pyszne
Ewa6274879 20.07.2012 13:04
uwielbiam takie malinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak