Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki na masełku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
masło 50 gram
kurki ok.1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki na masełku

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić, opłukać z piasku, dokładnie odsączyć.
Krok 1 - Kurki na masełku foto
2
Na patelni rozgrzać połowę masła.
Krok 2 - Kurki na masełku foto
3
Kurki dowolnie pokroić, wrzucić na rozgrzane masło. Smażyć tak długo, aż płyn odparuje.
Krok 3 - Kurki na masełku foto
4
Dodać resztę masła. Smażyć jeszcze chwilę, aż masło się rozpuści i lekko odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kurki na masełku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.08.2012 18:19
lubię
babcia
babcia 07.08.2012 18:19
lubię
suzana 20.07.2012 12:39
będę za moment robić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak