Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1\\2 `l
musztarda ziołowa 3 łyzki
śmietana 200 ml
sok z cytryny
olej do smażenia
polędwica 80 cielęca

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony w sosie musztardowym

poledwice umyc, osuszyc , pokroic na 8 medalionów Rozgrzac olej na patelni , smazyc medaliony po 2 minuty z kazdej strony.Zdjąc z ognia tłuszcz zlac.Na patelnie wlac wino dodac smietane i musztarde.Mieszac podgrzewajac az sos osiagnie kremowa konsystencje.Doprawic sola sokiem z cytryny i pieprzem.Włozyc do sosu medaliony chwile podgrzewac.Miesorozłozyc na podgrzanych talerzachg podawac z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak