Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory triesteńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 8 sztuk
cebula 1 sztuka
posiekana zielenina 1 garść
majonez 5-6 łyżek
sól i pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ogórek konserwowy 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory triesteńskie

Pomidory umyć, osuszyć, ściąć z wierzchu gruby plasterek i wydrążyć. Jeśli pomidory są bardzo wodniste, można posypać je wewnątrz solą, obrócić i ułożyć na cedzaku na 20 minut - nadmiar płynu powinien spłynąć. Ogórek drobno posiekać. Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Tuńczyka osączyć z zalewy i rozgnieść widelcem. Jajka drobno posiekać, wymieszać z cebulą, ogórkiem, tuńczykiem i zieleniną, doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Napełnić pomidory i przykryć ściętymi \"czapeczkami\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak